Faalangst

Faalangst

Ongeveer 20% van alle leerlingen die het rijbewijs willen halen heeft last van faalangst. Jaarlijks gaat het om 35.000 leerlingen met faalangst die starten met hun rijopleiding. Jij bent dus niet de enige! Wij weten dat juist deze mensen speciale aandacht nodig hebben.

De instructeur van autorijschool Sterken is gespecialiseerd in het opleiden en begeleiden van mensen met rijangst en faalangst. Dit houdt in dat wij speciaal zijn getraind en opgeleid als faalangstinstructeur om deze angst op tijd te herkennen en hierop in te spelen. Om leerlingen die last hebben van faalangst en rijexamenvrees op de juiste manier te begeleiden

Een faalangst rijexamen

Het CBR heeft na een succesvolle proefperiode, een speciaal faalangstexamen, waarbij de faalangstige kandidaat examen aflegt bij een speciaal daarvoor getrainde examinator. Het examen is niet makkelijker, maar je krijgt wel meer ruimte om aan je spanning te werken. En tijdens de rit kan je om een time-out vragen. Dit examen duurt 80 minuten en is dus ook duurder en langer dan het reguliere examen.

Rijangst /opfriscurcus

Rijangst ontwikkelt zich doorgaans op het moment dat iemand zijn rijbewijs allang op zak heeft. Het kan ontstaan door te weinig rijervaring, zelfvertrouwen of dat je betrokken bent geweest bij een ongeval. Mensen met rijangst durven bijvoorbeeld ineens de snelweg niet meer op,of durven hun auto niet meer te parkeren uit angst om een paaltje of andere auto te raken. Wij hebben voor jou de oplossing!! Volg een opfriscurcus. Wij gaan graag met je de weg op in onze lesauto om stapsgewijs te werken aan jou rijangst, zodat ook jij je weer zekerder voelt in de auto.

Meer weten?

Wil je meer weten of wil je weten hoe wij omgaan met faalangst in de rijlessen? Informeer dan gerust. Wij leggen graag uit hoe wij jou kunnen begeleiden zodat jij een grotere kans hebt om te slagen. De kosten van de opfriscurcus vind je terug in onze prijslijst.

Profiteer nu van onze aantrekkelijke aanbiedingen en meld je meteen aan op de site.

Zo gaat het bij het faalangstexamen: